Dobrodošli na Web stranice općine Štitar!

grb općine Štitar

Općina Štitar u Vukovarsko-srijemskoj županiji


Kliknite na kartu za veći prikaz

Športsko ribolovna udruga "Smuđ"

kuća ribolovnog društva ''Smuđ''
kuća ribolovnog društva ''Smuđ''

Športsko ribolovna udruga "Smuđ" osnovana je 5. travnja 1996. godine kada je i donesen statutu ŠRU "Smuđ" (članak 1. ŠRU ‘’SMUĐ’’ Štitar udruga je športskih ribolovaca slobodno udruženih u udrugu zbog unapređivanja športskog ribolova u mjestu; ujedno je i izvanstranačka organizacija).

 

Prvi predsjednik udruge bio je Antun Tomšić za čijega su mandata (osam godina) održane mnogobrojne akcije, fišijade i natjecanja unutar udruge. Prvo takvo natjecanje jeste natjecanje u pecanju na plovak koje je održano 2000. godine. Za drugog predsjednika udruge izabran je Mato Vincetić. Tijekom njegova mandata (četiri godine) održavane su fišijade te natjecanja u pecanju unutar i izvan udruge. Na izbornoj skupštini, 2. ožujka 2009. izabran je treći predsjednik Mato Džojić, dopredsjednik Mato Vincetić i tajnik Pavo Dominković. Dana 30. prosinca 2012. održana je Izborna skupština udruge na kojoj je izabran novi predsjednik udruge Đuro Lukačević i donesena odluka o izgradnji ribičke kućice. Izgradnja kućice trajala je od 10. sječnja 2013. do 24. ožujka 2013.

 

ŠRU "Smuđ" trenutno broji oko 20 članova. Kako bi održali rad i djelovanje udruge, stariji članovi obučavaju kadete - upoznavanje s osnovama pecanja, vrstama ribe, priborom te prijavljuju kadete na "Natjecanje kadeta u pecanju na plovak". Članovi udruge redovitno čiste obalu rijeke Save od boca i ostalog smeća koji se nakupi tijekom zime. Svake godine organiziraju već tradicionalno natjecanje u kuhanju fiša "Fišijada".

Plan za tekuću godinu jest sudjelovanje i podrška u organizaciji mjesnih manifestacija "Odavno smo graničari stari" te "Tamburaški maraton". Planiraju sudjelovati i na "Natjecanju seniora u pecanju na plovak".

 

članovi ŠRU
članovi ŠRU "Smuđ"
Fišijada
Fišijada
članovi ŠRU
članovi ŠRU "Smuđ"